Verdieping van onbewust naar bewust formatief evalueren

OP Gepersonaliseerd leren Deze bijeenkomst is voor de collega’s die dit schooljaar of vorig schooljaar al de twee Qtimes over formatief evalueren hebben gevolgd en voor alle medewerkers die al ervaringen hebben met formatief evalueren.
We gaan aan de slag met intervisie om te kijken welke elementen je mee kunt nemen naar de praktijk. We bespreken wat juist goed gaat bij formatief evalueren en wat de mogelijke valkuilen zijn. We wisselen tips uit en geven elkaar feedback op de lespraktijk. Op die manier leren we van en met elkaar.

Neem een eigen device mee naar deze Qtime.

Leerdoelen

  • Je hebt ideeën gekregen voor je eigen formatieve lespraktijk
  • Je hebt oplossingen voor mogelijke problemen rondom formatief evalueren

Deel deze cursus

Organiseer een verdiepingsmoment waarin we ervaringen m.b.t. formatief evalueren delen.

Data bijeenkomst(en)

Nog 19 plekken beschikbaar Direct aanmelden Aanmelden voor studenten

Startdatum

do 17 januari 2019

16:00-19:00

Olympus College
Olympus 11
6832 EL Arnhem

Anke Swanenberg, Sophie van Slageren

Anke Swanenberg blogt op toets.nl over formatief evalueren. Ze past deze manier van lesgeven dagelijks toe. Voorheen in extreme vorm met Expeditie Nederlands, waarbij de leerlingen zonder cijfers en zonder methode werken. Maar nu evalueert ze vooral formatief binnen het huidige onderwijssysteem. Daarnaast geeft ze op scholen workshops en presentaties over dit onderwerp. Momenteel volgt ze een tweejarige master tot toetsdeskundige.

Sophie van Slageren gebruikt sinds een aantal jaar formatieve elementen in al haar lessen. Voor haar ligt de nadruk op gepersonaliseerd leren: hoe zorgen docent en leerling sámen dat het leerproces optimaal verloopt?

Ook interessant

Differentiëren met verschillende leerroutes Geef vmbo-leerlingen de regie over hun leren! Aan de hand van een good- practice en tips van de docent ga je hier zelf mee aan de slag.
Masterclass het puberbrein De hersengebieden, ook die van het puberbrein, ontwikkelen zich niet gelijkmatig, maar van achteren naar voren. Meer weten hierover?

Quriuz maakt gebruik van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen. Graag de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan.

OK